ХІІ Научно-практически форум ИНОВАЦИИ В ОБУЧЕНИЕТО И ПОЗНАВАТЕЛНОТО РАЗВИТИЕ, 25-27 август 2021 г., гр. Бургас

Ежегодният форум ИНОВАЦИИ В ОБУЧЕНИЕТО И ПОЗНАВАТЕЛНОТО РАЗВИТИЕ се организира от СНЦ „Образование и технологии“ в партньорство с: Община Бургас; Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас и Бургаски свободен университет.
Акцент в разглежданите теми на форума са иновационните методи на преподаване и учене, ориентирани към формиране на умения, осигуряващи успешен живот и работа на поколенията за живота им в ХХІ век. Ключовите посоки са педагогика, насочена към ученика, учене извън границата на класната стая и интегриране на технологиите в учебния процес. Програмата на форума включва работа в специализирани секции, където в детайли да се разискват проблеми и възможности за развитие на учебния процес.


През 2021 г. в тематична секция „Педагогика и психология“ на форума бяха представени резултати от научноизследователската дейност по проект КП 06-М35/3 от 18.12.2019 г. на тема: „Изследване на съвременни образователни програми на културни институции в България“, финансиран от Фонд „Научни изследвания“ към Министерство на образованието и науката. Изнесеният от гл. ас. д-р Соня Спасова и д-р Светослава Димитрова доклад на тема „Основни характеристики на образователните програми и инициативи в регионалните исторически музеи в България“ бе посрещнат с интерес от аудиторията и предизвика конструктивна дискусия. Повече информация за електронното списание „Образование и технологии“ може да откриете тук: https://www.edutechjournal.org/

Презентация: